En Yeni !

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Maecenas mattis nisi felis, vel ullamcorper dolor. Integer iaculis nisi id nisl porta vestibulum.

25 Şubat 2017 Cumartesi

Blogger’a Gadget (Bölüm) Eklemek Resimli Anlatım

Blogger’a Gadget Eklemek

Blogger yazılarınızı internette yayımlayıp yorumlar alabileceğiniz yeterince güçlü bir sistemdir. Fakat sizin blog’unuz da ihtiyaç duyabileceğiniz tüm özelliklere sahip olmayabilir.
          gadget
İşte bu noktada blogger’ın veya 3. taraf uygulamaların oluşturduğu Gadget adı verilen genellikle tek bir görevi yerine getiren küçük program parçacıkları yardımınıza koşuyor.
Yeni bir blogger kullanıcısı iseniz çeşitli blogger gadget ları arasında  farkı kavramakta zorlanabilirsiniz. 
Blogger da iki çeşit Gatget ekleme seçeneği bulunmaktadır.   
I. Yöntem 
       Sayfa-ogeleri[5]_thumb
Blogger’ın, Kumanda Panelinden, Tasarım sekmesine geçtiğinizde burada  bulunan Sayfa öğeleri bölümünde blog’unuzun genel tasarımını görebilirsiniz.

gadget-ekle

Sayfa öğeleri kısmında Gadget ekle yazan bağlantılara tıklayarak açılan yeni pencerede  blog’unuzu daha fazla işlevsel hale getirebilmek için Blogger’ın  oluşturduğu Gadgetlardan  istediğinizi  zahmetsizce ekleyebiliyorsunuz.

gadget-ekle

Daha sonra blog’unuza eklediğiniz Gadgetların yerlerini sürükle-bırak yöntemiyle değiştirebilir, ayrıca sağ alt köşesinde bulunan “düzenle” bağlantısını, kullanarak ta özelleştirebilirsiniz.
   Gadget-ekle-sürükle

II.Yöntem 
Blog’unuzu daha fazla geliştirmek ve özelleştirmek için Blogger’ın Gadgetları ile sınırlı kalmak durumunda da değilsiniz. İnternetten bulduğunuz her hangi bir uygulama eğer Blogger’ı destekliyorsa kullana bilmeniz de mümkün.

bloggera-ekleBu taraz uygulamalarda genellikle “Widget” olarak ekleyebilmenizi sağlayan bir düğme bulunur bu düğmeye tıklayarak gerekli adımları takip ettikten sonra  blog’unuza kolaylıkla ekleyebiliyorsunuz.

Fakat bazen bulduğunuz uygulamalarda bu özellik bulunmadığı için uygulamayı kendiniz eklemelisiniz.

Blogger’a Gadgetları HTML /Javascript  olarak eklemek.

Eklemek istediğiniz uygulamanın, kodunu kopyaladıktan sonra,Blog’unuzun Kumanda Paneli ➜ Tasarım ➜Sayfa Öğeleri yolunu takip ederek “Gadget ekle” bağlantısına tıklayın.

0 yorum: