En Yeni !

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Maecenas mattis nisi felis, vel ullamcorper dolor. Integer iaculis nisi id nisl porta vestibulum.

25 Şubat 2017 Cumartesi

Blogger Facebook Hayran Kutusu Ekleme Resimli Anlatım

Blogger’a Facebook hayran kutusu nasıl eklenir

Blog’uğunuz için bir Facebook hayran sayfası oluşturduysanız bu sayfayı kendi blog’uğunuzda tanıtmanın ve blog ziyaretçilerinizin sayfanıza kolayca üye olabilmelerini sağlamanın en kısa ve kolay yolu  Like Box yani beğen kutusu. 

Beğen kutusu tasarımı Facebook tarafından otomatik olarak oluşturulduğu için çok fazla özelleştirme seçeneği sunmasa da amacımız Facebook hayran sayfamıza üyeliği kolaylaştırmak olduğu için görevini yeterince yerine getiren güzel bir uygulama. 
Uygulamayı kendi blog’uğunuz da kullanabilmek içinse buradan  Facebook hesabınızla giriş yaptıktan sonra açılan  yeni sayfada Beğen kutunuzu oluşturabilmeniz için gerekli seçenekleri doldurmanız gerekiyor. 

       
1 Facebook Page URL (?) 
Buraya girmeniz gereken URL  Facebook  hayran sayfanıza girdikten sonra tarayıcının adres satırında bulunan link.

Örnek: Benim sayfamın URL’si
http://www.facebook.com/pages/Blogger-Modifiye/249406033296  

2 Width (?) 
Uygulamanızın boyutunu buradaki değerle oynayarak kenar çubuğunuza uyguna hale getirebilirsiniz. 

3 Connections (?) 
Uygulamanızda kaç adet üyenin gösterileceğini belirtir. 

4 Stream (?) 
Facebook hayran sayfanıza girdiğiniz içeriğin beğen kutusunda da görünmesini istiyorsanız bu seçeneğin işaretli olması gerekiyor. 

5 Header (?) 
Uygulama başlığının görüntülenmesini istiyorsanız işaretleyin. 

Gerekli düzenlemeleri yaptıktan sonra Get Code yazan butona tıklayıp Facebook’un sizin için oluşturduğu ilk satırdaki İfraname yazan kodu kopyalayın. 

Facebook Like Box kutusunu Blog’uğunuza ekleyin. 
Blog’uğunuzun Kumanda paneli’nden Tasarım sekmesine geçerek Burada bulunan Sayfa öğeleri bölümünde Gadget ekle bağlantısına tıklayın. 
          
Açılan penceredeki HTML/Javascript ekle yazan seçeneğe tıklayıp uygulama sayfasından kopyaladığınız kodu açılan yeni pencereye yapıştırıp kaydedin. 

0 yorum: